Huis bouwen wat komt er bij kijken

Na lang wikken en wegen zijn jullie eruit. Jullie gaan een eigen huis bouwen. Maar dit doe je niet zomaar.Voordat je begint met bouwen moet je een aantal zaken weten. Wat is het maximale hypotheek wat je kan krijgen. Heb je al een eigen woning, dan laat je deze taxeren. Wanneer er een meerwaarde opzit dan kan je dat meenemen naar je volgende hypotheek. Daarna informeer je bij de gemeente of er bouwkavels in de gemeente vrij zijn waar je op mag bouwen en vraag naar het bestemmingsplan. Een geschikte bouwkavel gevonden, dan reserveer je deze voor minimaal 4 maanden bij de gemeente. Hierna ga je op zoek naar een architect  en laat hem een bouwtekening maken. 

Wat de doen voordat je naar een architect gaat

Voordat je met de architect in zee gaat lees van te voren de referenties en luister vooral naar je gevoel of het goed zit. Nadat de architect een ontwerp schets heeft gemaakt vraag je een offerte van de hypotheek aan op basis van schets, budget en kavel van je huis. Wanneer dit allemaal is geregeld ga je naar de notaris. Onder voorwaarde van de financiering koop je het bouwkavel wat je op het oog hebt. Bij de welstandsgoedkeuring dienst de architect een schets in en vraagt een omgevingsvergunning aan. Als de gemeente het goedkeurd ga je op zoek naar een aannemer die je huis kan gaan bouwen. Vraag hierbij diverse offertes aan bij verschillende aannemers. Woon je gehuurd laat weten wanneer je het huurcontract wilt stopzetten of zet je eigen huis te koop. 

Het huis staat en nu

Bedenkt tijdens het bouwen van je huis wat voor een badkamer of keuken je wilt hebben. Gezien de levertijd is het goed als je deze van te voren uitkiest en besteld als ze nog met het bouwen bezig zijn. Denk ook alvast na wat voor een vloer je erin wilt hebben, wat voor een raambekleding en heel belangrijk waar komt de elektriciteit. In je vorige woning had je al diverse verzekeringen lopen. Het kan verstandig zijn om een afspraak te maken met je verzekeringsadviseur om te kijken of de polissen nog allemaal nog in orde zijn. Je kan ook kijken op woonverzekering op Overstappen.nl. De prijzen per kunnen ver uit elkaar liggen bij verschillende aanbieders dus vergelijk goed. In de loop van de jaren heb je vast nieuwe spullen aangeschaft zoals bijvoorbeeld een tv of kies je voor een compleet nieuwe inrichting. bij Overstappen.nl inboedelverzekering vind je de verzekering die het beste bij je past en voorkom je dat je onderverzekerd raakt.