De grote pluspunten van een draagarmstelling

Wie in de bouw om één of andere reden actief is, heeft wellicht al eens te maken gehad met een draagarmstelling. Het is overigens één van de meest gebruikte stellingen in de bouwsector. Maar waarvoor dient deze draagarmstelling en welke ondernemingen doen beroep op zo een stelling? Een draagarmstelling wordt omschreven als een soort stelling zonder toepassing van legborden, (dragende) vloeren of vlonders. Zoals de naam van de stelling het wellicht doet vermoeden, wordt de opbouw van deze stelling geconstrueerd door draagarmen die verbonden zijn aan de staanders van de stelling. Ze worden uitgevoerd, zowel enkelvoudig als dubbelzijdig. Dit stellingtype is het meest van toepassing in bouwsectoren waar bouwmaterialen moeten worden gestockeerd. Denk maar aan buizen of een grote hoeveelheid planken.

Welke bedrijven slaan er het meeste munt uit?

Heel veel ondernemingen slaan munt uit wanneer ze een draagarmstelling gebruiken. Het spreekt voor zich dat de draagarmstelling het meest wordt toegepast in de bouwsector. Bouwondernemingen gebruiken zowel zware als lichtere stellingen. Veel hangt af van de bouwmaterialen die moeten worden gestockeerd. Maar ook doe-het-zelf ondernemingen gebruiken dit soort stelling om verschillende materiaalsoorten op te slaan. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende factoren die een rol spelen. Op de eerste plaats welke stelling is gewenst. Een zwaardere of lichtere stelling. Het is logisch dat een lichtere draagarmstelling financieel minder zwaar doorweegt. Daarnaast hangt de kostprijs ook af van de veiligheid die de stelling te bieden heeft.

De voordelen van een draagarmstelling

Zoals al eerder aangegeven zijn draagarmstellingen uiterst nuttig voor het stockeren van hoofdzakelijk bouwmaterialen in bundels. Een ander groot voordeel is de ruimtebesparende eigenschap die de stelling biedt. Een ander pluspunt is dat de stelling makkelijk kan worden geassembleerd. Hierdoor is het op een heel eenvoudige manier de stelling af te breken of opnieuw op te bouwen. Voor wie van plan is de werkvloer op een andere manier in te richten, zorgt de draagarmstelling voor een geschikte alternatieve oplossing.