Bezig met je verbouwing?

hordeur kopen

Ben je je huidige keuken beu of heb je een nieuwbouwwoning of juist een ouder huis gekocht waar je een nieuwe keuken in wilt plaatsen? Dan zijn er meerdere zaken waar je goed op moet letten, volgens velen is de keuken het hart van het huis en het is daarom ook erg belangrijk dat je hier de goede keuzes bij gaat maken, zeker omdat het ook om een groot bedrag gaat. In dit artikel vind je een aantal tips.

Houd altijd rekening met je budget

Waarschijnlijk heb je al een budget bepaald wat je aan de nieuwe keuken wilt spenderen, als dat nog niet het geval is wordt dit altijd aangeraden om te doen. Een budget bepalen helpt om gerichter te kunnen zoeken en het helpt om niet teveel geld uit te geven zodat je niet in financiële problemen kunt komen. Toch zit er ook wel een nadeel aan, het kan namelijk voorkomen dat je dé perfecte keuken vind maar dat deze buiten je budget valt. Wat moet je dan doen? Je kan natuurlijk altijd wat meer betalen en dat je dan voor andere spullen wat langer moet sparen, zorg er in ieder geval altijd voor dat je niet gelijk in financiële problemen komt.

Houdt rekening met de beschikbare ruimte en vorm van de kamer

Het overschatten van de beschikbare ruimte is een van de meest gemaakte fouten die mensen hierbij maken, veel mensen willen graag een kookeiland hebben maar uiteindelijk blijken ze te weinig ruimte te hebben. De minimale afstand tussen een kookeiland en de keukenopstelling met namelijk 90 centimeter zijn, houdt verder ook rekening met de hoogte van het plafond zodat je weet hoe hoog de keukenkasten mogen worden. De vorm van de ruimte is ook belangrijk, je hebt namelijk meerdere soorten opstellingen. Je hebt bijvoorbeeld een L-, T- en U-vormen, maar ook een open- of woonkeuken. Plaats je de keuken in combinatie met een hefschuifpui, dan zul je zien dat je veel meer functionele ruimte hebt!

Bepaal welke apparaten je echt nodig hebt

Natuurlijk is het leuk om een groot scala aan apparatuur in je keuken te hebben, maar heb je het wel allemaal nodig? Door bepaalde apparaten te schrappen houdt je ook weer geld over voor andere zaken, misschien kan je nu juist wel het gewenste materiaal voor je keukenblad kiezen.