Betonproducten nieuwe rage?

Bij beton denken de meeste mensen toch vooral aan grof materiaal dat gebruikt wordt voor de fundering van huizen, of juist voor lelijke kantoorgebouwen of fabrieken. Daarnaast gebruiken we beton in ons dagelijkse leven wel eens om scheuren in muren of vloeren te repareren. De enigszins slechte imago van beton is dan ook niet zo gek, veelal zien we beton op haar lelijkst. Maar toch is dit zeker niet alles waar beton goed voor is. Moderne ontwikkeling en veranderende woonstijlen hebben het mogelijk gemaakt dat beton nu juist veel gebruikt wordt om uw woning aan te kleden en mooier te maken. In dit artikel beschrijven we paar manieren waarop beton mooi te gebruiken is en hoe ook jij van beton cire en metal stuc iets moois kunt maken.

Nieuwe trend

Beton is dus een absolute nieuwe woontrend, wie had het een paar jaar geleden kunnen bedenken? Aangezien veel mensen recentelijk kiezen voor een moderne en stoere woonstijl, ook wel de industriële woonstijl genoemd, zijn industriële materialen zoals staal en beton weer helemaal in. Materialen zoals beton worden vooral gebruikt voor de vloer of wanden. Specifiek hiervoor wordt beton cire gebruikt, dit is namelijk een erg dunne laag beton die gemakkelijk te leggen is. Daarnaast is deze vloer erg sterk en hygiënisch, omdat hij voegen vrij is. Maar u kunt beton cire bijvoorbeeld ook gebruiken voor de wanden van uw badkamer. Maar beton cire voor badkamers heeft nadelen. Beton cire badkamer nadelen komt omdat eigenlijk alleen de bovenlak waterdicht is, en dus niet het beton zelf. Gebruik beton cire dan ook alleen als materiaal voor de wanden, en niet voor de vloer van u badkamer. Ten slotte kun je beton cire zelfs gebruiken voor de openhaard of een tafelblad. De opties zijn dus echt eindeloos.

Waar verkrijgbaar?

Maar waar verkrijg je nu beton cire? Ten eerste kun je denken aan de lokale bouwmarkt. Maar de lokale bouwmarkt heeft vaak alleen het traditionele beton dat niet geschikt is voor de afwerking van uw huis. Kijk daarom eens op een webwinkel zoals Betonstunter. Deze winkels hebben erg veel keuze voor beton geschikt voor de afwerking van uw huis en zijn volledig gespecialiseerd op het leveren van beton cire.