Balkonscherm kopen

Je kunt een balkonscherm kopen om ervoor te zorgen dat je wat meer privacy krijgt op je balkon. Een balkonscherm wordt ook wel privacy scherm genoemd. Maar een balkonscherm heeft meerdere voordelen want zo’n scherm zorgt er ook voor dat je uit de wind kunt zitten. Het is zelfs mogelijk om tussen twee balkons in een glazen scherm te plaatsen waardoor je helemaal uit de wind zit. Door dit aan alle drie de zijden van het balkon te doen maak je van je balkon een erker. Het fijne van een balkon- of privacy scherm is dat je zowel in het voor- als in het najaar langer op je balkon kunt zitten. Balkonschermen plaatsen moet wel op een speciale manier gebeuren. Verenigingen van eigenaren hebben vaak regels opgesteld en balkonschermen moeten ook aan wettelijke eisen voldoen. Een gespecialiseerd bedrijf weet precies wat wel of niet mag!

Een balkon afschermen op een stijlvolle manier

Een balkonscherm is natuurlijk in de eerste plaats bedoeld om een afscheiding te hebben tussen twee wooneenheden. Je creëert er ook een veilige situatie mee omdat inbrekers zo geen kans krijgen om van het ene pand naar het volgende pand te lopen. Een balkonscherm kopen doe je niet dagelijks dus is het belangrijk vooraf te kijken naar de mogelijkheden. Wil je het gehele jaar gebruik maken van het balkon dan kun je het balkon ook afschermen door balkonbeglazing te monteren op het bestaande balkon hekwerk. Deze balkonbeglazing kun je gedeeltelijk of helemaal openen. Hierdoor kan de voorjaarszon het balkon gauw opwarmen en kun je al vroeg in het jaar gebruik maken van je balkon. Wil je toch liever wat extra privacy dan kun je kiezen voor een gematteerd melkglas aan één of meerdere zijden. Hierdoor is inkijk niet meer mogelijk.

Voor elk huis kun je een geschikt balkonscherm kopen

Balkonschermen worden het meest gebruikt bij appartementengebouwen om inkijk tegen te gaan. Je vind bij elk appartementengebouw wel balkon of privacy schermen. Deze schermen vind je in elk geval altijd aan de balkonkant. Maar balkon of privacy schermen worden tegenwoordig niet alleen meer gebruikt om een balkon van een appartement te beschermen tegen wind en inkijk. Een balkonscherm kopen wordt ook gedaan om deze te gebruiken voor wat extra privacy in de tuin. Ook hier zorgen deze schermen ervoor dat je uit de wind zit. Of ze worden op een plaats gebruikt waar wat verborgen moet worden, bijvoorbeeld de vuilnisbakken. Bij woonhuizen met een balkon zie je ook steeds meer balkonschermen voor de nodige privacy. Balkonschermen zijn in veel maten en soorten verkrijgbaar, daardoor is er voor elk huis of elke tuin wel een scherm te koop dat precies past.

Waarvan zijn balkon of privacy schermen gemaakt

Balkonschermen kunnen worden gemaakt van diverse materialen. Je kunt bijvoorbeeld een balkonscherm kopen met aluminium basisprofielen of deze profielen laten spuiten in een standaard RAL-kleur. Kunststof schermen zijn op dit moment erg in trek om te gebruiken als balkonscherm. Voor balkonschermen van glas is de glasplaat onderhoudsvrij en die plaat kan worden geleverd in een dikte tussen de 8 en 12 mm. De kunststof plaat kan worden geleverd in diverse kleuren en decors en is ook onderhoudsvrij. Wanneer je de balkonschermen koopt bij een gespecialiseerd bedrijf komen deze bij je thuis vooraf inmeten. Het monteren en plaatsen kun je ook zelf uitvoeren als het om eenvoudige balkon of privacy schermen gaat. 

Wil je er zeker van zijn dat het monteren en plaatsen veilig gebeurt laat dit dan ook uitvoeren door het gespecialiseerde bedrijf zoals bijvoorbeeld Balkonschermen.nl