Zwarte keuken – alles is mogelijk! 

barkrukjes

Voor velen is de keuken de fijnste plek in huis. Het is meer dan een plek om te koken. Het is een plek van samenkomen en gezelligheid. Geen wonder dat men het belangrijk vindt om een goede keuken te hebben die goed bij hen past. Gelukkig bestaan er ook zoveel soorten. Er zijn talloze partijen en zaken die allerlei verschillende soorten aanbieden. Een voorbeeld hiervan is een zwarte keuken. Dit type wordt steeds populairder en is steeds vaker te vinden op Nederlandse bodem! Benieuwd geworden naar deze nieuwe trend? Lees dan gauw verder. 

Waarom een zwarte keuken?

Waar vroeger wit de meest voorkomende kleur was in de keuken, zien we zwarte keukens steeds vaker terugkomen. Ze worden dus steeds populairder! Maar waarom? Net zoals zwart een goede basic kleur is in kleding, is dit ook het geval in de keukenwereld. Het is tijdloos. Je zult hierdoor ook minder snel uitgekeken raken dan op andere kleuren. Daarnaast kun je het ook met elk interieur combineren. Wil jij bijvoorbeeld maar een gedeeltelijk zwarte keuken? Kan ook! In een moderne keuken kun je deze kleur goed combineren met een marmeren keukenblad. Een andere populaire combinatie is zwart en roestvrij staal. Veel mogelijkheden dus! Tot slot bestaan er zoveel tinten zwart. Zo kun je kiezen voor hoogglans zwart wat de aandacht trekt in je huis. Wil je meer een rustige uitstraling? Dan kun je ook kiezen voor mat zwarte keuken. Er bestaat zelfs zwart hout! Echt voor ieder wat wils dus.

Zwarte keuken: voor elke stijl

We hadden het er net al over: een zwarte keuken is perfect te combineren met verschillende materialen en kleuren. Een voorbeeld is de combinatie met wit. Zo kun je kiezen voor een donkere keuken met een wit marmeren blad. Dit levert een scherp contrast op en geeft hiermee een speels effect. Met behulp van ronde vormen kun je dit contrast verzachten. Maar ook het samengaan met hout levert een mooi effect op. Vooral in landelijke keukens geven zwarte elementen, zoals hendels, een moderne twist aan de ruimte. Je kunt het ook omdraaien en juist kiezen voor een donkere keuken met een houten blad. Hiermee krijgt je moderne keuken toch een warme en authentieke sfeer. Als je meer van een industriële stijl houdt, is zwart ook een perfecte optie. Denk hierbij aan de combinatie met beton. Dit zorgt voor een robuuste en stoere uitstraling in jouw huis. 

Klein maar groots

Als je een zwarte keuken toch nog een te grote stap vindt, kan je nadenken over het toevoegen van zwarte elementen in jouw keuken. Hiermee introduceer je toch de voordelen van zwart in de ruimte. Zo kun je denken aan de hendels. Met deze kleine aanpassing creëer je toch een verfrissende uitstraling. Dit kan je natuurlijk ook krijgen door middel van een zwarte kraan. Subtiel maar wederom een groots effect. Als je toch nog een stap verder durft te gaan, is een zwarte spatwand een optie. Dit trekt dan zeker de aandacht in jouw keuken. Er is zoveel te creëren en combineren!