Zeg vaarwel tegen saaie keukens: waarom niet spuiten?

Keuken

Heb je dat ook, dat je soms de keuken in loopt en denkt: "Pff, dit kan echt wel een oppepper gebruiken"? Niet iedereen heeft het budget of de zin om een compleet nieuwe keuken te installeren. Gelukkig heb ik dé oplossing gevonden die zowel vriendelijk is voor je portemonnee als voor je ogen: keuken spuiten. Maar wat houdt dat precies in? En nog belangrijker, hoe pakt dit uit in de praktijk? In dit blog neem ik je mee door mijn eigen ervaring met deze wonderlijke metamorfose.

Waar beginnen: de voorbereiding

Het lijkt misschien een enorme onderneming, maar zoals met alles is een goede voorbereiding het halve werk! Voordat we überhaupt begonnen met het spuitproces, moest er natuurlijk eerst grondig schoongemaakt worden. En dan heb ik het niet over een standaard schoonmaakbeurt. Elk hoekje en gaatje van onze keukenkastjes werd onder handen genomen om ze klaar te maken voor hun grote transformatie. Ik zal eerlijk zijn; dit was best even aanpoten!

Kleur kiezen: een wereld aan mogelijkheden

Eén van de leukste stappen – als je het mij vraagt – was toch wel het uitzoeken van de kleur. Wie had gedacht dat er zoveel tinten wit bestonden? Uiteindelijk viel onze keuze op "fris lenteochtend-wit", omdat we wilden gaan voor die heldere, ruimtelijke look. Het mooie aan gespoten panelen is trouwens dat je werkelijk elke gewenste kleur kunt kiezen; iets wat bij traditioneel vervangen vaak lastiger is.

Het proces: van oud naar nieuw

Nou jongens, toen ging het allemaal gebeuren! Het daadwerkelijke spuiten vond plaats bij ons thuis door professionals die hier dagelijks mee bezig zijn. Met speciale apparatuur werden onze oude, vermoeide kastjes getransformeerd tot iets wat leek uit een gloednieuwe showroom te komen. Persoonlijk vond ik het fascinerend om te zien hoe elk onderdeeltje nauwgezet behandeld werd en langzaamaan veranderde ons bruine drab-ensemble in fris lenteochtend-wit.

Onderhoud: makkie!

Eén ding waar ik me achteraf pas echt over verbaasde was hoe makkelijk deze geschilderde oppervlaktes schoon te houden zijn! Een vochtige doek en een milde reiniger volstaan meestal al om alle perikelen des levens eraf te poetsen zonder veel moeite . Bovendien blijven ze verrassend goed beschermd tegen krassen en slijtage – iets wat ik eerder nooit had durven dromen bij onze oude kastjes.

To be honest, deze hele ervaring heeft mijn relatie met onze keuken compleet veranderd; waar ik vroeger binnenkwam en dacht “meh”, betreed ik nu trots als eerste mijn moderne paleis elke ochtend… nou ja, na m’n badkamer dan he. Dus mocht jij ook overwegen jouw culinaire domein eens flink onder handent nemen zonder daarbij gelijk failliet te gaan – ga eens na of keukenspuiterij iets voor jou kan betekenen!


Keuken