Woning verduurzamen met DuraPlus

Een duurzame woning heeft meestal lagere energiekosten en is ook vaak een stuk comfortabeler. Dit zorgt ervoor dat de woning in waarde stijgt. Daarnaast is een duurzame woning goed voor het milieu, dus duurzaamheid levert hier meerdere voordelen op. Misschien wil jij ook je woning verduurzamen, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Het is altijd verstandig om een deskundig en onafhankelijk adviesbureau in te schakelen om onnodige uitgaven te voorkomen en zo veel mogelijk winst te behalen.

Een duurzaamheid routekaart

Als het energielabel van je woning een minder gunstig resultaat laat zien als het gaat om het energieverbruik van de woning, is het verstandig om eens na te denken over de mogelijkheid om de woning duurzamer te maken. Samen met een onafhankelijk adviseur kan er een routekaart gemaakt worden om een hogere energiezuinigheid en meer duurzaamheid te bereiken. Dit kan op verschillende manieren en een energie-expert van DuraPlus kan je hierbij helpen. Zij kunnen precies zien wat het beste en snelste resultaat oplevert.

Een woning verduurzamen met DuraPlus

Een woning verduurzamen met DuraPlus betekent dat eerst de behoefte in kaart wordt gebracht. Er wordt gekeken of het eindresultaat in kleine stapjes bereikt gaat worden of gelijk in één grote stap. Deze keuze is vaak mede afhankelijk van het beschikbare budget, maar DuraPlus kan ook uitzoeken of er subsidies beschikbaar zijn of dat je in aanmerking komt om een speciale duurzaamheidslening aan te vragen. Het voordeel van een snelle realisatie is dat men ook sneller begint met geld besparen en al eerder geniet van het comfort.

Duurzaamheidsscan

Er zijn twee mogelijkheden om duurzaamheidsadvies in te winnen. De eerste optie is een duurzaamheidsscan. Bij deze scan zal een expert de woning fysiek inspecteren en na de scan ter plekke gelijk een advies uitbrengen. DuraPlus kan eventueel ook offertes uitbrengen voor verschillende energiebesparende maatregelen, maar dit is niet verplicht.

Maatwerk adviesrapport

Bij een maatwerkadvies rapport wordt de woning natuurlijk ook gescand, maar de uitkomst is een stuk uitgebreider. Er wordt een analyse gemaakt waarbij de verschillende isolerende opties met elkaar worden vergeleken. Het eindresultaat van dit maatwerkadvies is een deskundig rapport met een overzicht van de mogelijke maatregelen. Ook kun je in het rapport de kosten voor de eventuele maatregelen vinden en de terugverdientijd. Dit schept dus een duidelijk beeld en je weet precies waar je aan toe bent als je voor bepaalde stappen kiest. Dat maakt een juiste keuze maken een stuk eenvoudiger. Natuurlijk kan DuraPlus met je meedenken en je voorzien van bruikbare tips.