Welke type buitenlamp past bij jou? 

Of je nu oude tuinlampen wilt vervangen of nog geen lamp hebt hangen en je tuin wilt inrichten, heb je je weleens afgevraagd welk type buitenlamp bij jou past? Je kunt namelijk naast het praktische deel van licht en inbraakwerend je tuin naar een hoger niveau tillen. Probeer bijvoorbeeld jouw binnen interieur terug te laten komen in jouw tuin, waardoor er een soort geheel ontstaat tussen beide werelden. Er zijn uiteindelijk honderden soorten lampen, maar ze zijn te onderscheiden in spotjes, hangende en staande lampen wat het begin van jouw zoektocht kan vergemakkelijken. 

Buitenspotjes als buitenlamp

Spotjes worden binnen vaak gebruikt voor bijvoorbeeld de keuken te verlichten. Toch zijn ze buitenhuis steeds populairder aan het worden om bepaalde punten van jouw tuin te accentueren. Als je buitenspotjes aanschaft als buitenlamp die je kunt draaien, dan kan je heel precies de nadruk op bepaalde punten leggen en bij een verandering van bloeiseizoen dit ook weer heel eenvoudig aanpassen. 

De mogelijkheden van buitenspotjes reiken verder dan je zou denken. Op dit moment worden ze veel gebruikt in de uitbouw om de tuin te verlichten, maar je zou ook de mogelijkheden van een looppad verlichten kunnen bekijken. Of misschien zelfs wel gericht op jouw woning waardoor bijvoorbeeld die authentieke boerderij afsteekt tegen de donkere omgeving. 

Hangende lampen voor buiten

Plekken als een schutting of schuur zijn ideale locaties voor hangende lampen in de tuin. Je kunt met hangende lampen veel kanten op, zowel op het gebied van stijl als in uitvoeringen van sierlijk tot praktisch. Wat jouw situatie en toepassing ook is, een hangende lamp kan voor heel veel sfeer zorgen als je jouw binnen interieur terug laat komen in de tuin. De eenheid die gecreëerd wordt zal meer rust geven en een gevoel van ontspanning dan je in eerste instantie denkt. 

Staande lampen als buitenlamp

Een staande lamp neemt net zoals een hanglamp echt een stukje van jouw tuin in. Niet alleen in de donkere uren maar juist ook overdag geeft het een toevoeging aan jouw tuin. Om die reden is het van belang dat je goed kijkt welke staande lamp bij jou tuin en praktische uitvoering past. Wil je alleen een looppad verlichten of wil je ook dat deze één geheel vormt met die authentieke voordeur? Kies dan bijvoorbeeld voor gelijkende stijlen en combineer dat met een lamp die voldoende verlichting geeft voor praktisch licht in de donkere uren. 

Een buitenlamp is geen eenvoudige keuze. Je moet de diverse aspecten van stijl en praktische overwegingen combineren om tot een goede keuze te komen. Welke buitenlamp bij jou past is niet in één keer te zeggen, maar moet je zelf bepalen aan de hand van de stijlen, praktische overwegingen en mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheden van 12V of solar als je geen 220V aansluiting hebt op de plek waar jij graag een lamp wil. Er zijn heel veel mogelijkheden voor buitenlampen, alleen is het even een puzzel om tot een goede beslissing te komen.