Vloerverwarming Magnum is elektrisch verwarmen

Vloerverwarming Magnum is vloerverwarming door middel van dunne verwarmingsmatten. Deze matten worden niet alleen als vloerverwarming gebruikt, maar zijn ook te plaatsen op muren als wandverwarming. Maar de dunne matten worden vooral gebruikt als vloerverwarming. De huidige gasprijzen zorgen ervoor dat het elektrisch verwarmen goedkoper is dan het stoken op gas. Steeds meer mensen kunnen zelf elektriciteit opwekken omdat ze zonnepanelen op het dak hebben liggen en dan is elektrische vloerverwarming helemaal ideaal. Energiezuinig verwarmen en het ontwikkelen van geavanceerde elektrische verwarmingsproducten staat bij Magnum voorop. Er is dan ook een groot scala aan producten van hoogwaardige en duurzame kwaliteit voor het elektrisch verwarmen van kleine tot grote ruimtes. Dat beperkt zich niet alleen tot vloerverwarming, maar is er ook voor wandverwarming of spiegelverwarming.

Vloerverwarming Magnum is uniek

Vanwege de dikte van maar 4 millimeter is de vloerverwarming Magnum uniek. Deze dunne verwarmingsmatten kunnen op bestaande vloeren worden gelegd zonder eerst gleuven te moeten frezen. Daarom is de vloerverwarming van Magnum ook aan te brengen in al bestaande huizen. De vloerverwarmingsmat van Magnum is een systeem voor installatie over een bestaande tegelvloer of afwerkvloer. De mat kan rechtstreeks in de tegellijm of egalisatielaag worden verwerkt. Dit systeem is speciaal ontwikkeld om over bestaande tegelvloeren of al afgewerkte vloeren te installeren. De vloerverwarmingsmat komt direct onder de toplaag te liggen waardoor de oppervlakte snel warm wordt. Naast de Magnum vloerverwarmingsmat kun je ook kiezen voor de Magnum Cable systeem dat in nieuw aan te brengen dekvloeren wordt gelegd. De onderlinge kabelafstand bepaald het vermogen per vierkante meter vloeroppervlak waardoor je zelf kunt bepalen of je meer of juist minder vermogen wilt installeren.

Vloerverwarming bij hout- laminaat- en parketvloeren

Hout- laminaat- en parketvloeren worden ook wel ‘droge’ vloeren genoemd omdat deze niet toepasbaar zijn in vochtige ruimtes. Tot voor kort kon onder deze ‘droge’ vloeren geen vloerverwarming worden geplaatst omdat het ‘hout’ dan zou krimpen en trekken. Magnum Foil is echter speciaal ontwikkeld als vloerverwarming voor deze ‘droge’ vloeren. Vloerverwarming Magnum Foil is slechts 0,3 millimeter dik en wordt rechtstreeks op flexibele isolatieplaten van 6 millimeter aangebracht en is toepasbaar onder hout- parket- of laminaat vloeren. De Magnum Foil kan alleen maar worden gebruikt in combinatie met deze polystyreen isolatieplaten. Wil je de Foil onder je vloer gebruiken dan kan het zijn dat je wat meer van de ondergrond moet halen met een freesmachine. Je hebt dan wel een ideale vloerverwarming die het oppervlak snel en gelijkmatig verwarmd. Een eenvoudig te programmeren digitale klokthermostaat met vloersensor zorgt voor de juiste temperatuur.

Elektrische vloerverwarming voor energiezuinig en snel verwarmen

Wil je energiezuinig verwarmen kies dan voor vloerverwarming Magnum. Wil je alleen bijverwarming onder zwevende vloerafwerkingen zoals hout, parket of laminaat kies dan voor Magnum HeatBoard. Dit is een onderhoudsvrije vloerverwarming die VDE gecertificeerd is en waar je dan ook 10 jaar garantie op krijgt. Het hele verwarmingssysteem is slechts 12 millimeter dik en wordt aangestuurd door een thermostaat met een vloersensor. Het HeatBoard bestaat uit EPS-systeem platen met een aluminium toplaag. De systeemplaten worden als puzzelstukken aan elkaar gelegd en zijn eenvoudig op maat te snijden zodat de hele vloer kan worden afgedekt. Het systeem heeft voorgevormde kabelgoten waarin de Magnum HeatBoard Cable wordt gelegd. De zwevende vloer komt over deze platen te liggen en worden door het HeatBoard systeem snel en gelijkmatig verwarmd.