Een leeg stuk muur mooi opvullen? Dat doe je met een spiegel op maat

Spiegels op maat

Heb jij in een van de ruimtes in je woning nog een stuk muur over dat opgevuld kan, mag of moet worden? Natuurlijk, een muur opvullen met decoratie kun je op de meest uiteenlopende manieren doen, maar niet al deze manieren zijn altijd even geschikt. Een fraai vormgegeven spiegel doet het echter altijd goed. Zaak is dan echter wel dat je een spiegel aanschaft in een passend formaat. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld beter niet een heel kleine spiegel op een groot stuk muur kunt monteren. Andersom geldt ook dat je op een klein stuk beschikbare wandruimte beter geen heel grote spiegel kunt installeren. Je spiegels op maat bestellen bij een daarvoor aangewezen specialist is dan ook altijd een goed idee. Zo weet je zeker dat je straks met een exemplaar zit dat een ideale grootte heeft.

Spiegels op maat

Spiegels: veel meer dan alleen die decoratieve functie

Veel mensen zullen het ermee eens zijn dat spiegels in de eerste plaats een decoratieve functie vervullen, vooral als deze in de huiskamer zijn geplaatst. Spiegels hebben echter nog veel meer functies, te weten:

  • Door gebruik te maken van een spiegel kun je je eigen uiterlijk zeer goed controleren, bijwerken en fatsoeneren. 
  • Een spiegel laat een kamer dikwijls lichter lijken dan ie in werkelijkheid is. Vooral in kleine en donkere kamers werkt dit uitstekend. 
  • Spiegels laten kamers niet alleen lichter, maar ook groter lijken. Wederom kan dit vooral aan kleine kamers extra cachet geven.
  • Een spiegel zorgt ervoor dat de desbetreffende ruimte aan stijl wint. Veel mensen vinden het juist daarom fijn een spiegel in de gang of bij de entree te hebben. Hierdoor krijg je al bij binnenkomst van de woning een warm (welkomst)gevoel.