Serre plaatsen: waar moet je op letten?

Metalura

Wil je je huis graag uitbreiden en heb je nog wat ruimte over in de tuin? Dan kun je ervoor kiezen om een serre te plaatsen. Je creëert hiermee een extra ruimte bij je huis én je kunt hier heerlijk genieten van de tuin. Waar moet je nu eigenlijk op letten als je een serre wilt plaatsen? In dit artikel leggen we hier meer over uit.

Grootte

serre

Als je een serre wilt gaan plaatsen, is het enorm belangrijk om te letten op de grootte van deze ruimte. De serre is een uitbouw van je huis en er moet dus worden gelet op de formaten van de wanden van je huis. Bepaal daarom eerst waar de serre moet komen te staan en meet de oppervlakte en ook de hoogte hiervan op. Het beste is om de serre op maat te laten maken, zodat je zeker weet dat het precies past.

Bouwvergunning

In sommige gevallen heb je voor het aanleggen van een serre een bouwvergunning nodig. Je kunt navragen bij de gemeente of dit bij jou het geval is. Vaak moet je een aantal maanden wachten op de vergunning, dus weet dan dat je de bouw van de serre waarschijnlijk moet uitstellen.

serre

Budget

Natuurlijk wil je ook niet teveel geld kwijt zijn aan het plaatsen van de serre. Bepaal daarom van tevoren wat je maximale budget is en kijk wat je hiervoor kunt laten doen. Kun je de serre op maat laten maken? Kun je professionals inhuren om de serre te plaatsen of kun je dit zelf doen? Als je een maximaal budget hebt voor de gehele serre, is het ook belangrijk dat je de kosten van de vloer en de inrichting meeneemt in je berekening.