Nieuwbouwwoning of bestaande woning

Je wilt een nieuw woning kopen die helemaal van jou is. Een nieuwbouwwoning wordt vaak gekozen vanuit de brochure, omdat je niet weet hoe de woning er exact uit komt te zien. Tenzij de woning al is gebouwd in een nieuwbouwwijk. In dat geval maak je de afweging of je kiest voor een bestaande woning of een nieuwbouwwoning. Hieronder lees je de voor- en nadelen wanneer je kiest voor een nieuwbouw of een bestaande woning.

Voor- nadelen nieuwbouwwoning

Voor veel mensen is het grootste voordeel van een nieuwbouwwoning dat men veel mogelijkheden heeft over de inrichting. Naast dat je de kamers kunt indelen kun je ook zelf bepalen hoe de badkamer en de keuken ingericht zal zijn. Op deze manier wordt de woning zo gebouwd dat deze helemaal voldoet aan jouw wensen en eisen.

Nadeel aan nieuwbouw is dat je vaak op basis van online en offline afbeeldingen en informatie een beslissing moet maken. Je hebt niet de mogelijkheid om de woning in werkelijkheid te ervaren of te zien hoe de wijk eruitziet. Verschillende steden hebben specifieke websites waar je alle informatie over de nieuwbouwwijken vindt. Wanneer je op zoek bent naar een woning in Utrecht dan vind je alle nieuwbouwwijken op NieuwbouwUtrecht.nl. Je kunt natuurlijk de wijk bezoeken, maar deze ziet er een stuk anders uit dan wanneer alle woningen er staan. Daarnaast zit er een lange periode tussen totdat het huis wordt opgeleverd en jij erin trekt.

Voor- en nadelen bestaande woning

De voor- en nadelen van een bestaande woning zijn in feite het tegenovergestelde van de voorgaande. Zo hoef je bij een bestaande woning minder lang te wachten totdat je er gebruik van kunt maken en kun je de woning beter ervaren door hem te bezoeken. Daartegenover staat dat je minder mogelijkheden voor keuzes overhoudt. Zo richt je de woning niet/minder zelf in.