Acrylaatkit kopen? Of geef je de voorkeur aan siliconenkit?

barkrukjes

Kit? Dat is toch allemaal hetzelfde? Kit is toch gewoon kit? Niets is minder waar, want als jij je gaat verdiepen in kit dan ontdek je al snel dat er veel verschillende soorten kit zijn. Een van de meeste gebruikte soorten kit is wel siliconenkit. Het is meteen ook een van de meest bekende kitsoorten die beschikbaar is. Je kunt echter ook acrylaatkit kopen. Tussen deze twee soorten kit bestaat nogal wat verschil. We vertellen je hier over de verschillende en wanneer je nou welke kit het best kunt gebruiken.

Siliconenkit is verreweg de meest bekende kitsoort

Laten we eerst de meest bekende kitsoort, siliconenkit dus, eens nader onder de loep nemen. Deze kit wordt een zeer taai en flexibel rubber. Je kunt het prima industriële gebruiken, maar ook gewoon thuis als daar iets gekit moet worden. Je hebt tal van verschillende soorten siliconenkit. Dat maakt dat deze kit zeer breed toepasbaar is en dat het eveneens een kit is die op de moeilijke ondergronden of oppervlakken prima gebruikt kan worden. 

Wanneer is acrylaatkit kopen nou een goed idee?

Acrylaatkit kopen? Dan koop je in z’n algemeenheid een kit die wat minder breed toepasbaar is. Je zou ook zonder overdrijven kunnen stellen dat deze kitsoort iets minder sterk is. Acrylaatkit wordt met name gebruik als een vuller, terwijl het ook als dichtingsproduct zijn waarde al lang en breed bewezen heeft. In vrijwel alle gevallen gebruik je acrylaatkit binnen, al kun je er soms ook prima buiten mee aan de slag. 

De verschillende tussen de verschillende soorten kit

Acrylaatkit kopen? Tussen siliconenkit en acrylaatkit bestaan grote verschillen. Het grote voordeel van acrylaatkit is wel dat het ene kit is die je gemakkelijk kunt verven. Veruit de meeste verven zijn dan geschikt om te gebruiken. Bij siliconenkit ligt dat duidelijk anders. Die kun je niet verven. Aan de andere kant heeft ook het gebruik van siliconenkit weer een groot aantal voordelen. Zo is siliconenkit toch beduidend flexibeler en bovendien heeft deze kit een behoorlijk langere levensduur. 

Kit kan zeer gevoelig zijn voor klimatologische omstandigheden

Gebruik je acrylaatkit en wil je acrylaatkit kopen, houd er dan wel rekening mee dat deze kit nogal gevoelig is voor het klimaat. Om die reden gebruik je deze kit vooral als er sprake is van warmere omstandigheden en als er sprake is van een droge omgeving. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat de voeg zomaar weggespoeld wordt bij natte omstandigheden. En dat is uiteraard niet de bedoeling. 

Denk goed na welke kit voor jou het beste is om te gebruiken

Het is verder bekend dat siliconenkit veel eenvoudiger te bewerken is. Op het moment dat siliconenkit is uitgehard, is sprake van een zeer sterke kit. En aan die kracht en die bestendigheid kan een acrylaatkit kopen zeker niet tippen. Denk dus goed na welke kit je voor welke klus koopt en troost je met de gedachte dat er voor elke klus altijd gewoon een perfecte kitsoort beschikbaar is!