Tips om je huis zelf te verkopen

Sta je op het punt om je huis te verkopen en heb je er liever geen makelaar bij? Lees dan gauw verder voor een aantal tips om het zelf te doen.

Huis verkopen

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je een makelaar moet kiezen voordat je je huis gaat verkopen. Zij kunnen namelijk alle zaken voor je regelen, maar het kiezen is natuurlijk niet altijd een snel proces omdat er zoveel vraag is naar makelaren. Wat je dan kunt doen is zelf je huis verkopen.

Het voordeel hiervan is dat je zelf de bezichtigingen met de kopers kunt inplannen wanneer het jullie beiden uitkomt, of dit nu in de avonduren is of in het weekend. Wat ook leuk is dat je de rondleiding zelf kunt geven door je woning en kun je makkelijk de vragen van de koper beantwoorden over bijvoorbeeld de omgeving en hoe je de sfeer hebt ervaren in de buurt van je woning. Overigens is het ook nog eens zo dat je de kosten van een makelaar bespaart, wat natuurlijk kan oplopen tot wel duizenden euro’s.

Wat een belangrijk punt is als je de woning op het internet zet, is dat de foto’s aantrekkelijk overkomen bij de koper. Foto’s zijn natuurlijk het eerste waar een bezoeker naar kijkt, dus de eerste impressie moet al overtuigend en interessant zijn. Zo spelen verlichting en ruimte een rol. Als je inspiratie zoekt, kun je bijvoorbeeld kijken op websites zoals Funda.

Hulp inschakelen

Heb je toch twijfels over het gehele verkoopproces van je huis en heb je niet voldoende kennis over de procedures? Dan kun je altijd nog een makelaar inschakelen zoals de Huizenbank. Zij kunnen je adviseren over financiële zaken en eventueel met onderhandelen, het is allemaal aan jou waar je hulp bij wilt. Zo kun je een pakket opstellen met die diensten die de makelaars kunnen verlenen, maar heb je zelf ook nog controle over de verkoop van je huis.