Tapijt verwijderen? Tips & tricks voor mensen die het zelf aanpakken

Tapijt verwijderen

Of je nu verhuist naar een nieuwe woning of simpelweg je huidige huis wilt aanpakken, tapijt verwijderen kan een flinke klus zijn. Maar wees niet getreurd, met een goede aanpak kan je deze taak gemakkelijk volbrengen. Hieronder staan 5 tips die je kunnen helpen bij het verwijderen van tapijt.

Begin bij de randen

Begin bij de hoeken en randen van de kamer en ontdek welke methode het beste werkt voor de vloer. Als het tapijt vastgelijmd is aan de vloer, dan is het slim om eerst de randen met een stanleymes los te snijden. Je wilt hier voorzichtig te werk gaan om te voorkomen dat je de ondervloer beschadigt. Als het tapijt los op de vloer ligt, dan kan je het natuurlijk makkelijker los trekken.

Gebruik een goed gereedschap

Het hebben van het juiste gereedschap is belangrijk bij het verwijderen van tapijt. Gebruik bijvoorbeeld een koevoet of een stalen schraper om het tapijt los te maken. Een vloerschraper kan ook handig zijn om de lijm van de ondervloer te halen. Als je de lijm niet goed verwijdert dan kan het nieuwe tapijt zich niet goed hechten.

Werk in kleine stukjes

Begin in een hoek van de kamer en werk in kleine stukjes. Trek het tapijt voorzichtig los van de vloer en vouw het op tot een handelbaar formaat. Hiermee kan je het tapijt makkelijk afvoeren zonder dat het te zwaar wordt.

Verwijder de ondervloer

De kans is groot dat er onder het tapijt een ondervloer ligt. Dit moet ook verwijderd worden als je op zoek bent naar een schone en frisse uitstraling van de vloer. De ondervloer kan ook vastgelijmd zijn aan de vloer, in dit geval kan je dezelfde stappen als hierboven gebruiken om de ondervloer los te snijden.

Trek de laatste stukjes los

Als je bijna klaar bent met het verwijderen van het tapijt, zijn er waarschijnlijk nog kleine stukjes achtergebleven. Gebruik een vloerschraper om deze los te maken. Zet de schraper in een hoek van 45 graden en beweeg deze op en neer om de resterende lijm van de ondervloer te verwijderen.

Samenvatting

Tapijt verwijderen kan een tijdrovende klus zijn, maar als je met een goede aanpak te werk gaat dan kan dit gemakkelijk volbracht worden. Begin altijd bij de randen, gebruik het juiste gereedschap, werk in kleine stukjes en verwijder ook de ondervloer. Als je deze tips volgt dan ben je verzekerd van een schone en frisse uitstraling van je vloer.

Bron: https://woningontruimingcentrale.nl/

woningontruiming