Sedumdaken zijn de trend

1 groendak

Nederland is in de ban van sedumdak, tegenwoordig heeft iedereen wel een vorm van een groendak op zijn of haar huis liggen, het kan verschillen van schuine, bolle, rechte, maar ook een plat sedumdak. Dit is bizar voor Nederland omdat sedumdaken erg prijzig zijn om te bouwen, maar steeds meer mensen doen dit, het is als het ware een trend geworden en iedereen moet er aan meedoen, anders ga je niet mee met de tijd. Dat is het tegenwoordig en dit zal steeds meer gaan groeien en groeien totdat heel Nederland groen kleurt vanaf bovenaf. Een sedumdak is namelijk erg gunstig in vele opzichten, en dat is te merken aan de mensen die het nemen als vast dak. Het is de toekomst of je het nou wilt of niet.

Krijgen we steeds meer in Nederland

Waarom zijn sedumdaken eigenlijk een grote trend geworden kan je je afvragen. Een plat sedumdak is namelijk duur, en heel erg lastig te installeren, vooral op een bestaand huis, maar toch veel mensen nemen een sedumdak als vast dak. Een sedumdak biedt namelijk veel voordelen op tegenover normale daken op woningen, dat is te zien aan verschillende statistieken. De woningen die wij in Nederland hebben kunnen daardoor erg geoptimaliseerd worden om zowel gebruikers vriendelijk als milieuvriendelijk te zijn. Dat is uiteindelijk ook waar we als land naartoe willen gaan en het doel is voor de rest van de wereld.

Multifunctionele sedumdaken

Naast de standaard sedumdaken, bestaan er natuurlijk ook diverse afwijkingen van het normale plaatje, je kan namelijk allemaal verschillende soorten daken bedenken. Je kan volledige parken realiseren op daken, maar ook kleine privé tuintjes die je zou kunnen onderhouden, een buurttuin of juist een klein meertje wat je kan realiseren op je dak. Zo zijn er diverse mogelijkheden om een standaard sedumdak wat aantrekkelijker te maken voor de consument die het ziet als gewoon gras op een dak. Daarom moeten de architecten van nu meer gaan innoveren op groene technieken waaronder het sedumdak.