Rotterdam

Het is mijn stad, de stad waar ik verliefd op ben geworden en ook altijd zal zijn. De havenstad de Rotterdamse dame wordt niet alleen door mij aanbeden. Logisch, waar de stad in 1945 op zijn gat lag met een gat in zijn centrum door de bombardementen van de Duisters in de tweede wereld oorlog is de stad door de herbouw uitgegroeid tot een levende herbouwde stad. Het standbeeld Rotterdam van Zadkine laat het gat van de stad duidelijk zien. De school van Zadkine laat de herbouw van Rotterdam goed zien. Overal zie je gifgroene scholen van Zadkine opgebouwd worden en krijgen jonge mensen hun opleiding. Het enige dat hier niet strookt met Rotterdam is dat de leerlingen van Zadkine niet net als Rotterdam wordt opgebouwd door alleen maar hardwerkende Rotterdammers.

Toeristen trekpleister

Rotterdam is uitgegroeid tot een echte toeristen trekpleister. De stad ademt een bepaalde sfeer uit die veel mensen aantrekt. Met de Erasmus Universiteit heeft de stad een universiteit die veel buitenlandse studenten aantrekt. Er is genoeg werkgelegenheid waardoor mensen in de stad blijven hangen. Het uitgaansleven heeft vooral in de populaire techno scene enkele leuke clubs en ook voor het studentenleven zijn er via sfeer horeca Rotterdam enkele top locaties om een avondje goed door te trekken.

Elk voordeel heeft zijn nadeel
Een beroemde Amsterdammer heeft het al eens gezegd elk voordeel heeft zijn nadeel. Het succes van Rotterdam heeft wel een keerzijde. De huis verkopen Rotterdam blijven enorm achter met de huisverkopen in heel Nederland. Zelfs de huis verkopen in Amsterdam cijfers zijn beter dan die in de haven stad. Vooral jong professioneels die hun eerste baantje hebben en lekker aan het verdienen zijn na jaren van studeren hebben het moeilijk een eerste huisje te vinden. Kopen is bijna onmogelijk omdat ze hun studieschuld nog niet hebben afgelost. Huren is misschien nog wel moeilijker omdat de huizen markt enorm schaars is.