Onderhoud je zwembad met zwembad stofzuigers

Zwembad

Door zwembad stofzuigers te gebruiken, wordt het onderhouden van je zwembad een stukje makkelijker! Het onderhoud aan een zwembad is van groot belang, om de kans op schade aan onderdelen te minimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan kleine takjes of steentjes die in het zwembad terechtkomen. Wanneer deze in de buurt van de kwetsbare onderdelen van het zwembad komen, kunnen ze voor een versnelde slijtage van deze onderdelen zorgen. Iets wat je wilt voorkomen! Het herstel van een dergelijke schade kost vaak veel meer dan de aanschaf van zwembad stofzuigers. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten zwembadstofzuigers die worden aangeboden.

Zwembad stofzuigers

Groot aantal soorten zwembad stofzuigers

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte zwembad stofzuiger, zal je versteld staan van de mogelijkheden die je hebt. Naast de handmatige stofzuigers voor in het zwembad, kun je bijvoorbeeld ook voor een zwembadrobot kiezen. Met een dergelijk apparaat hoef je zelf niets meer te doen! De zwembadrobot zorgt dat het vuil uit het water gefilterd wordt. Je kunt de robot aan het eind van de dag in het zwembad plaatsen.

Een goedkopere oplossing is een losse zwembadzuiger, die je zelf over de bodem van het zwembad kunt bewegen. Je kunt zo’n zwembad stofzuiger combineren met een klein schepnet, waarmee je het oppervlakkige vuil uit het water kunt halen.

Zwembad robots

Maak ook gebruik van andere onderhoudsmiddelen

Een zwembadstofzuiger alleen is niet voldoende om het water in het zwembad schoon en helder te houden. Zo raadt men aan, om de stofzuiger te combineren met het gebruik van chloortabletten. Deze tabletten zorgen dat de bacteriën in het water gedood worden. Niet alleen goed voor de levensduur van het zwembad, maar ook voor de hygiëne hiervan. Niemand vindt het immers prettig om in vuil water te zwemmen! Zowel de zwembadstofzuigers als de chloortabletten kun je bij een webwinkel als Bodyfitwebshop.nl bestellen.