Lichtstraat zelfbouw is reële optie

Lichtstraat zelfbouw

Wie voor het eerst nadenkt over het plaatsen van een lichtstraat in de woning denkt vast niet meteen aan lichtstraat zelfbouw. Want een lichtstraat is best een ingewikkeld ding. Hij moet sterk en veilig genoeg zijn om flinke stormen te doorstaan en je wilt niet dat er door slechte isolatie een klein fortuin aan warmte moet worden verstookt. Daarnaast moet een lichtstraat er mooi uitzien, want hij maakt deel uit van je woonkamer, keuken of kantoor. Wie vlakkelichtkoepel.nl bezoekt zal zien dat lichtstraat zelfbouw toch wel een reële optie is. Dat komt doordat de producten volledig afgemonteerd worden geleverd.

Lichtstraat zelfbouw

Benodigde vaardigheden voor lichtstraat zelfbouw

Doordat je bij vlakkelichtkoepel.nl een compleet gemonteerde lichtstraat kunt kopen blijft er niet zo heel veel over wat je bij lichtstraat zelfbouw nog moet doen. Het enige is een gat met de juiste afmetingen in het dak maken. Op basis van die afmetingen wordt jouw lichtstraat helemaal op maat gemaakt. De lichtstraat is compleet met opstand of – als je dat wilt – met een flens die rechtstreeks op het dak moet worden geschroefd. Wees wel voorzichtig als je aan de gang gaat met lichtstraat zelfbouw. Het gemonteerde product is behoorlijk zwaar. Je moet over de juiste gereedschappen beschikken om dat gevaarte op je dak te hijsen.

Afwerking bij lichtstraat zelfbouw

De compleet gemonteerde lichtstraat hoeft aan de binnenzijde niet te worden afgewerkt. Het aluminium frame heeft een strak afgewerkte aluminium coating, die hooguit even met een vochtige doek moet worden afgenomen. Aan de buitenzijde moet wel het één en ander gebeuren. Want je moet ervoor zorgen dat de opstand of de flens goed bedekt worden met de dakbedekking. Dat aspect van lichtstraat zelfbouw is niet moeilijk als je de aanwijzingen goed opvolgt. Want anders loop je het risico op tocht of lekkage.