Leolux banken – design in jouw woonkamer

Leolux is een begrip in de meubel- en interieurwereld. Al 80 jaar zijn zij actief en willen zij jou het hoogste zitcomfort bieden. Als Nederlands familiebedrijf kenmerken zij zich door hun hoogwaardige design meubels. Zo werken ze met designers en kunstenaars om dit voor elkaar te krijgen. Geen wonder dat verschillende modellen over de jaren heen awards hebben gewonnen! Ze hebben een uitgebreide collectie: van eetkamer meubelen en tafels tot banken. En juist over deze Leolux banken gaan wij het hebben.

Leolux banken: comfort in een design jasje

In elk eigentijds interieur past wel een Leolux bank. Ze worden namelijk geproduceerd in diverse vormen, maten en kleuren. Zo wordt er gespeeld met zachte en ronde vormen, maar komen hoekige en rechte lijnen ook aan bod. Dat niet alleen. Er is ook variatie in materialen: zo zijn er acht exclusieve leersoorten en 15 exclusieve soorten stof. En dit allemaal in verschillende kleuren! Zo is er voor ieder wel een perfecte bank te vinden.

Duurzaamheid van Leolux banken

Kenmerkend voor Leolux banken is de schone productiewijze. Het familiebedrijf heeft dit hoog in het vaandel staan. Dit past ook helemaal in de huidige tijdsgeest van een duurzamere maatschappij. Hun hoogwaardige design meubels hebben een lange levensduur en zijn gemaakt met oog voor mens en milieu. Hoe doen zij dit dan precies? Allereerst houden zij hier rekening mee in hun keuze in materialen. Zo letten zij op de herkomst en/of productie van hun materialen. Maar ook minimaliseren zij het gebruik van de materialen bij het ontwerp, de ontwikkeling en productie van hun banken (en andere meubels natuurlijk). Ook zijn ze bezig met de productie van eigen en regionaal leer van Limburgse runderen. In plaats van het leer te importeren uit andere landen wordt het nu dus lokaal geproduceerd waardoor de CO₂ uitstoot wordt verminderd. Zo kun jij op een duurzame wijze van je Leolux bank genieten!  

Leolux creator

Het vergt veel tijd en aandacht om je mooiste bank te vinden. Dat niet alleen: het vergt ook veel van je verbeelding. Je ziet namelijk zoveel modellen, opstellingen, bekleding en extra opties voor de Leolux banken. Hierdoor is het soms moeilijk om jouw ideeën en keuzes nog voor de geest te kunnen halen. Daar biedt dit bedrijf een oplossing voor: de Leolux Creator. Met deze tool kun jij experimenteren met de verschillende Leolux banken. Wil jij een specifieke kleur? Of hoe zag het Tango model er ook alweer uit in andere bekleding? Je kunt hier al je designs opslaan én zelfs delen! Voor als je de hulp nodig hebt van een vriend. Je kunt natuurlijk hier ook de laatste check doen als je je perfecte bank al hebt samengesteld. En dit kan allemaal vanuit je luie stoel! Ben je klaar? Dan hoef je alleen nog maar langs de showroom te gaan om het te bekijken. Hoe mooi het er ook uitziet in het programma, Leolux banken moet je gewoon in het echt ervaren.