Hier moet je op letten bij het kopen van een badkamer radiator

Een badkamer radiator kan gebruikt worden om de badkamer op temperatuur te houden. Een badkamer is vaak slechter geïsoleerd dan bijvoorbeeld een woonkamer. Meestal is er een extra warmtebron nodig om de badkamer warm te houden. Het is belangrijk dat je comfortabel de dagelijkse taken in de badkamer kan doen. Het comfort wordt naast de inrichting van de badkamer ook bepaald door de temperatuur. Met de badkamer radiator kun je ervoor zorgen dat de temperatuur aangenaam is in de badkamer. Er zijn een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden zodat je de beste radiator voor jouw badkamer kan kiezen. 

Soorten badkamer radiatoren

Er zijn in totaal 5 soorten radiatoren waar je uit kunt kiezen. Een handdoekradiator is in een speciale vorm gebouwd waardoor je ook handdoeken aan de radiator op kan hangen. Dit zorgt ervoor dat zowel de badkamer als de kledingstukken en handdoeken op de radiator warm wordt. Kledingstukken en handdoeken op de radiator worden op deze manier eerder droog zonder een wasdroger waardoor je minder energie verspilt. Dit is ook de meest voorkomende radiator in de badkamer doordat het multifunctioneel is. Voor het inrichten van een luxe badkamer wordt er vaak gekozen voor een design radiator. Deze radiator verliest de mogelijkheid om handdoeken op te hangen, maar het zorgt wel voor een strakke badkamer. Andere radiatoren die je kunt vinden in de badkamer zijn elektrische, plint en paneelradiatoren. 

Wattage van een radiator

Een badkamer radiator kan in verschillende wattages voorkomen. De grootte en de isolatie van de badkamer bepaald welke wattage je nodig hebt voor een badkamer. Een grotere badkamer heeft meer wattage nodig om de ruimte op te warmen. Ook een slechtere isolatie zorgt ervoor dat je meer wattage nodig hebt om een ruimte warm te houden. Voor een lagere wattage heb je dus een kleinere en beter geïsoleerde ruimte nodig. Een hogere wattage betekent ook dat er meer energie wordt verbruikt. Om kosten te besparen op energie is het nodig om de ruimte zo in te richten dat er gebruik kan worden gemaakt van een lagere wattage badkamer radiator. 

Plaatsen van de badkamer radiator

Een badkamer radiator kan op verschillende plekken in een badkamer geplaatst worden. In principe kan het overal in de badkamer opgehangen worden. Maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om de plek van de radiator te bepalen. Voor optimale distributie van de warmte is het beter om de badkamer radiator 3 tot 5 centimeter van de muur vandaan te installeren. In de hoogste is het beste dat de radiator ten minste 10 tot 15 centimeter boven de vloer hangt. Dit zorgt voor optimale verspreiding van de warmte waardoor er minder energie wordt verbruikt voor het opwarmen van de kamer. Afhankelijk

van de soort radiator kunnen er twee aansluitingen zijn bij deze badkamermeubels. Deze aansluitingen zorgen voor de toevoer en afvoer van water waarmee de kamer opgewarmd kan worden. Bij het plaatsen van de radiator is het belangrijk om rekening te houden met de twee aansluitingen.