De ultieme beveiliging met kerntrekbeslag

kerntrekbeslag

Ga je verhuizen of verbouwen? Kies dan voor kerntrekbeslag. Hiermee beveilig je jouw woning namelijk optimaal tegen inbrekers. Wij vertellen jou hoe je kerntrekbeslag herkent en welke het beste bij jouw woning en wensen past.

Hoe herken ik kerntrekbeslag?

Kerntrekbeslag is eenvoudig te herkennen, maar je moet het wel weten. Dit beslag is veiligheidsbeslag, waarbij de cilinder geheel omsloten wordt door metaal. Op die manier kan een inbreker de cilinder niet uit het beslag trekken en vervolgens inbreken. Op het buitenschild zijn geen schroeven zichtbaar, omdat deze vanuit de binnenzijde van de deur vastgeschroefd worden. Op het kerntrekbeslag zit een rechthoekig plaatje met afgeronde randen. Het metalen blokje valt op het cilinderslot, waardoor deze niet meer zichtbaar is. Bij een kerntrekrozet is dit plaatje ook duidelijk zichtbaar. Als dit blokje niet op het schild of rozet zit, dan heb je verouderd deurbeslag en vaak ook een oud cilinderslot dat hoognodig vervangen dient te worden. Het is niet alleen tegenwoordig verplicht, jouw verzekeringsmaatschappij kan er ook naar vragen als er ingebroken is. 

Verder herken je kerntrekbeslag aan het bewegende, ronde plaatje, in het midden van het metalen blokje. Deze draait met het cilinderslot mee en zit bovenop het slot. Zo kan de inbreker minder goed bij het slot en bovendien komt er zo ook minder snel vuil in het slot. Het afbreken of uittrekken van de cilinder wordt voor de inbreker een lastig klusje en duurt hem te lang, waardoor hij zijn inbraakpoging zal staken en naar een andere woning zal gaan. Bovendien herkent hij het kerntrekbeslag ook, waardoor de kans zeer klein is dat hij een inbraakpoging waagt. Hierdoor weet jij zeker dat jouw cilinderslot en het beslag jaren meegaan.

Welk beslag heb ik nodig?

Als je kerntrekbeslag wilt aanschaffen is het ook handig dat je weet welke je nodig hebt. Als eerste is het belangrijk dat je de juiste maat kiest, aangezien het beslag anders niet op jouw deur past. De krukstift maat moet hiervoor overeenkomen met het krukgat in de deur, meestal is dit 8 millimeter. En de PC-maat moet juist zijn, meestal is dit 55 of 72 millimeter. Kies daarnaast kerntrekbeslag dat bij het andere deurbeslag in huis of in het gebouw past. Het beslag is in diverse kleuren en modellen beschikbaar, waardoor je degene kan kiezen die het beste bij jouw interieur, deur en smaak past. Zo heb je het in een ovaal model, maar ook rechthoekig en in de kleuren zilvergrijs en zwart. Verder heb je ze met diverse deurhendels, namelijk een greep-kruk, kruk-kruk, knop-kruk en knop-greep. Kies voor de functie die aan jouw wensen voldoet en het soort knop, kruk of greep dat jij mooi vindt. 

Soms heb je alleen een kerntrekrozet nodig, let hier dan op. De krukken, grepen en knoppen, maar ook het beslag is los te bestellen. Je kan jouw bestaande kruk daardoor houden en in het kerntrekbeslag plaatsen, waardoor je voordeliger uit bent. Kwalitatieve en betrouwbare merken zijn M&C, Axa, Hoppe, Buva en Ami. Kerntrekbeslag kan je het beste combineren met een SKG*** gekeurd cilinderslot, indien je dit nog niet hebt. Zo weet je zeker dat inbrekers ook daadwerkelijk niet binnenkomen, als je niet thuis bent. Dit duurt dan wel 5 minuten. Let bij de aanschaf van een cilinderslot er echter wel op dat deze maximaal 12 millimeter uitsteekt, als je deze met kerntrekbeslag combineert. Anders past het kerntrekbeslag namelijk niet meer en dat zou zonde wezen.