De thuja smaragd als haagplant: zo moet je hem kweken

thuja smaragd

Een razend populaire haagplant, de Thuja Smaragd. Hij creëert privacy, heeft prachtige groene bladeren en kan prima tegen ijs en sneeuw. Een goede haagplant voor het Nederlandse klimaat. Maar hoe kweek je de Thuja Smaragd zodat hij ook het beste tot zijn recht komt? 

Thuja Smaragd kweken

thuja smaragd

De Thuja Smaragd valt onder de coniferen. Meestal wordt de thuja in rijen geplant. De planten blijven het hele jaar door groen en zijn daarom ook erg in trek. Ze groeien gemiddeld tot een hoogte van bijna vier meter, maar kunnen ook zeven meter lang worden. Als een Thuja Smaragd volgroeid is, heeft deze een breedte van 1,5 tot 2 meter.

Onervaren kweker

Juist de mensen die niet bepaald groene vingers hebben, kiezen graag voor de Thuja Smaragd. Ben jij een echte planter, dan kun je wellicht ook een meer uitdagende haagplant kiezen. Voor de beginners onder ons is de thuja ideaal. Je hoeft er amper naar om te kijken en ze kunnen tot wel dertig jaar leven. 

thuja smaragd

Daarnaast is de Thuja Smaragd een snelgroeiende plant. Je hebt dus binnen de kortste keren die mooie volle haag waar je op zit te wachten. De plant groeit gemakkelijk in allerlei tuinen, je hoeft dus niet eindeloos te snoeien of knippen om die mooie, volgroeide robuuste boom te krijgen. 

Andere haagplanten

Weet je nog niet of de Thuja Smaragd wel voor jou is? Zoek dan eens verder naar populaire haagplanten en kenmerken ervan. Zo vind je geheid de haagplant voor jou!