De beveiliging van je nieuwe huis

Inbraakgevaar is iets waar iedereen bang voor is. In iedere woning zijn wel spullen te vinden die gestolen kunnen worden. Je denkt dat jou dit niet gebeurt, maar onverwachts kan er toch iemand bij je huis inbreken wanneer je op vakantie bent, een avondje uit of wanneer je misschien zelfs ligt te slapen. Beveilig je woning om de kans zo laag mogelijk te houden. De onderstaande tips helpen je op weg voor de beste inbraakbeveiliging.

Verschillende manieren om je woning te beveiligen

Een inbraakbestendige woning begint al bij de bouw. Wat voor scharnieren zitten er op de deuren en hoe stevig zijn deze zelf. Zijn de kozijnen makkelijk los te halen en hoe sterk zijn deze. Bij moderne woningen is het zeer moeilijk om deuren en/of ramen los te halen.

Ten tweede zijn er organisatorische maatregelen, waarbij te denken valt aan sensoren rondom het huis. Dit kunnen bewegingssensoren zijn. Zodra deze bewegingen constateren gaat er bijvoorbeeld een lamp branden. Ook hele andere maatregelen zijn belangrijk, zoals altijd alles goed op slot, geen melding van vakanties op social media plaatsen en de gordijnen dicht en lampen aan wanneer je van huis bent of bijvoorbeeld gaat slapen. Denk ook aan camerabeveiliging bij de woning. Dit kan met schijn camera’s, maar kan ook met een professioneel systeem. Voor veel mensen liggen de kosten hiervoor te hoog, totdat er bij hun daadwerkelijk wordt ingebroken. Pas dan beseft men hoeveel hun spullen, de privacy en de familie voor hun waard is.

Tot slot zijn er nog elektronische maatregelen. Daarbij is te denken aan een luidalarm of een ander alarmsysteem. Inbrekers die weten dat een woning zo goed beveiligd is zullen niet snel meer een poging wagen. Degene die dit wel doen maken een kleine kans om daadwerkelijk nog waardevolle spullen te stelen.

Laat een expert jouw woning inspecteren

Om er altijd zeker van te zijn dat jouw woning op de beste manier wordt beveiligd is het verstandig om een expert eens naar jouw woning te laten kijken. Zo weet je zeker dat je veilig woont en je er alles aan hebt gedaan om de kans zo klein mogelijk te maken dat er iemand bij jou je dierbare spullen probeert te stelen. Op deze pagina vind je nog meer informatie over de beste inbraakbeveiliging volgens een expert.