Alles wat je moet weten over een HydroTop

Een HydroTop is een innovatief daksysteem dat wordt gebruikt om platte daken te bedekken. Het is ontworpen om waterdicht te zijn en tegelijkertijd water te absorberen en vast te houden, waardoor het een duurzame en milieuvriendelijke optie is voor gebouwen.

Verschillende lagen

Het HydroTop-systeem bestaat uit verschillende lagen (bekijk de website). De eerste laag is een waterdichte membranenlaag die op het dak wordt aangebracht. Deze laag voorkomt dat water in het gebouw dringt en zorgt voor een goede bescherming tegen weersinvloeden.

De tweede laag is een absorberende laag die water vasthoudt en het geleidelijk afgeeft aan de omgeving. Dit kan worden bereikt met behulp van een substraatlaag die organisch materiaal bevat, zoals turf of kokosvezel. Deze laag absorbeert en houdt water vast, waardoor het kan worden gebruikt voor irrigatie of voor andere doeleinden.

Vegetatielaag

Ten slotte is er een vegetatielaag die bestaat uit planten die geschikt zijn voor het dak. Deze planten groeien in het substraat en kunnen helpen bij het vasthouden van water en het verminderen van de warmteabsorptie van het dak, wat kan leiden tot energiebesparingen in het gebouw.

Verschillende voordelen

Het HydroTop-systeem biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele daken. Het kan bijvoorbeeld bijdragen aan de waterbeheersing in stedelijke gebieden door regenwater op te vangen en vast te houden, waardoor de druk op het rioolstelsel wordt verminderd. Ook kan het helpen om de levensduur van het dak te verlengen, doordat het beschermd wordt tegen UV-straling en thermische schokken.

Kortom, een HydroTop is een innovatief daksysteem dat zowel duurzaam als functioneel is en bijdraagt aan een beter milieu en een betere leefomgeving.

DHPS biedt de oplossing

DHPS is een gespecialiseerd bedrijf dat zich richt op de hydrotop, en dus vooral op duurzame dakoplossingen. HydroTop van DHPS zijn van hoge kwaliteit en voorzien dus van goede service. Voor meer informatie kunt u naar de website van DHPS!