Aankoopmakelaar

Wel of geen aankoopmakelaar?

Dit is een vraag die onder woningzoekenden vaak gesteld wordt. Als je kijkt naar de prijs zou het echter niet moeten laten volgens ons. Een aankoopmakelaar kan zichzelf namelijk eenvoudig terugverdienen. Zeker als de prijs van de nieuwe woning hoog is, verdient u het eenvoudig terug. Omdat de aankoopmakelaar u ook helpt met het onderhandelen kunt u direct op die prijs besparen.divider

Een bestaande woning kopen

De meeste mensen kiezen er voor om een bestaande woning te kopen. Simpelweg omdat er daar ook veel meer van zijn natuurlijk. Een bestaande woning kopen gaat meestal niet zonder horden en stoten. Er zijn een aantal valkuilen, de grootste daarvan in de staat van de woning. Bij het kopen van een bestaande woning zal je goed naar de bouwtechnische keuring moeten kijken. Hier staat in vermeld wat je nog moet doen om de woning gereed te maken. Al het papierwerk kan echter wel een flinke chaos zijn. Een aankoopmakelaar zal u daarom daar bij helpen.

Een nieuwe woning kopen

Een klein deel van de mensen zal een nieuw huis kopen. Hierbij komen weer een paar andere dingen kijken. Natuurlijk hoeft er niet altijd een bouwkundige keuring plaatsen te vinden. Dit mag wel maar is niet noodzakelijk omdat je er natuurlijk vanuit mag gaan dat het wel in orde is. De aankoopmakelaar kan u wel helpen met het checken van de bouwkundige tekening en het checken van alle voorwaarden. Hij heeft ervaring met het kopen van uw woning en daarom kunt u een hoop valkuilen vermijden.

Staat u ook op het punt om een nieuwe of bestaande woning te kopen? Schakel dan de hulp van een aankoopmakelaar in!