Aan de slag als dakdekker

dakdekker gezocht

Sinds ik gestopt ben met mijn baan in de bouw ben ik een tijdje op zoek geweest naar iets anders. Ik wilde nog wel ergens in de buitenlucht werken, maar niet meer met zware materialen sjouwen. Als je meer dan 20 jaar in de bouw hebt gewerkt heeft je rug ook wel betere tijden gekend. Na een tijdje zoeken ben ik uitgekomen bij een advertentie waarbij er een dakdekker werd gezocht. Eigenlijk had ik bijna gelijk gereageerd op deze vacature aangezien het profiel goed op mij aansluit. Al binnen één week kreeg ik al een reactie en mocht ik op gesprek komen. Het gesprek verliep soepel en kon eigenlijk gelijk aan de slag gaan.

dakdekker gezocht

Wat zijn de werkzaamheden?

Een dakdekker hoort natuurlijk wel lichamelijk fit te zijn. Er zijn nog steeds werkzaamheden waarbij je zal moeten tillen met rollen die op het dak gelegd worden, dakpannen of hulpmiddelen om deze te bevestigen op het dak. Het is wel minder intensief aangezien je deze zal moeten tillen en er daarna mee aan de slag gaat. Het bevestigen van deze onderdelen kost minder moeite. Dit gaat gemakkelijk met een brander die de rollen vastmaakt aan het dak. Simpel gezegd zijn dit de werkzaamheden die vallen onder het vak dakdekker. Mijn collega’s zijn aardig en komen allemaal uit de bouw, iedereen kan het goed met elkaar vinden en er is een goede sfeer.