3 redenen om te kiezen voor een kunststof dakraam van Velux

Dakraam Velux kunststof

De voordelen van een kunststof dakraam van Velux

Bij het ontwerpen van je nieuwe huis zijn er talloze keuzes te maken, van de indeling van de kamers tot de afwerking van de keuken. Een van de beslissingen die je zult nemen, is welke soort dakramen je gaat installeren. En als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit, is een kunststof dakraam van Velux een uitstekende keuze. Hier zijn drie redenen om te kiezen voor een kunststof dakraam van Velux.

Uitstekende isolatie

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof dakramen van Velux is hun uitstekende isolatie-eigenschappen. Kunststof is van nature een isolerend materiaal, waardoor kunststof dakramen beter bestand zijn tegen warmteverlies dan traditionele houten dakramen. Dit betekent dat je huis koeler blijft in de zomer en warmer in de winter, waardoor je energiekosten kunt verlagen en je comfort kunt verhogen. Bovendien is een dakraam van Velux van kunststof voorzien van hoogwaardig isolatieglas, zoals dubbel of zelfs driedubbel glas, wat zorgt voor een nog betere thermische en geluidsisolatie.

Onderhoudsarm en duurzaam

Een ander voordeel van kunststof dakramen van Velux is dat ze zeer onderhoudsarm zijn en lang meegaan. Kunststof is van nature bestand tegen vocht, schimmel en rot, waardoor kunststof dakramen veel minder gevoelig zijn voor problemen zoals kromtrekken, barsten en vervorming dan houten dakramen. Bovendien zijn kunststof dakramen van Velux behandeld met speciale coatings die hen beschermen tegen verkleuring en veroudering door UV-straling, waardoor ze er jarenlang als nieuw blijven uitzien met minimaal onderhoud.

Innovatieve kenmerken voor comfort en gemak

Ten slotte bieden kunststof dakramen van Velux een scala aan innovatieve kenmerken die het comfort en gemak in je huis verhogen. Denk hierbij aan elektrische bedieningssystemen waarmee je je dakramen gemakkelijk kunt openen en sluiten met een druk op de knop, geïntegreerde regensensoren die je dakramen automatisch sluiten bij regenachtig weer en zelfs slimme domoticasystemen die je in staat stellen je dakramen te bedienen vanaf je smartphone of tablet, waar je ook bent. Dat maakt dat kunststof dakramen van Velux de ideale keuze zijn voor je nieuwe huis. Lees ook: 4 onderhoud tips voor je dak.